sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Viikko 24: Oivalluksia ja herkkuja

Haudi!

Katsaus ajallaan, jee! :) Erittäin mukava viikko takana, jee! :))

Viikko sisälsi raskaita työpäiviä (ainakin kolme, ehkä jopa neljä viidestä), vähän vapaa-ajan liikuntaa, hyvää ruokaa ja juomaa sekä uusiin ihmisiin tutustumista. Päällimmäinen fiilis on hyvä olo - vähiin jäänyt liikunta ei nakerra, ja syömisten kanssa on säilynyt jonkinlainen (joinain päivinä hauraampi kuin toisina :D) balanssi.

Koska tämä on ollut ensimmäinen FitBody Challengen jälkeinen viikko, oon kuunnellut mielitekojani ja mahaan on päätynyt seuraavanlaisia sapuskoja:

Perinteinen kananmuna-valkuais-kaurapuuro marjoilla höystettynä.

Memphisin lastenannos: kanaa, bataattiranskalaisia, ketsuppia, majoneesia ja rehuja.

Kotiruokana naudan ulkofileepihvi, ristikkoperunoita ketsupilla ja paprikamajoneesilla, kurkkua ja tomaattia.

Töissä kanaa, perunoita, paprikaa, kurkkua ja miniluumutomaatteja.

Töissä riisipiirakka oivariinilla, kinkulla ja juustolla, rahka, porkkanaa, omenaa ja kurkkua. Lisäksi miniluumutomaatteja kuva ulkopuolelta.

Eikä siinä vielä kaikki - jos joku nyt ehti jo ajatella, että eihän tuossa nyt niin epäterveellisiä juttuja ollut... Herkkujen kanssa sujui hyvin siinä mielessä, että pahoja ylilyöntejä ei tapahtunut. En ahminut enkä tuntenut morkkista, vaikkakin pahimpina keksinmussutuspäivinä vatsa meni aika sekaisin venhästä ja sokerista. Mutta kaikesta sitä oppii! :) Yritin kovasti herkutella itselleni mieluisilla jutuilla, joista jäin paitsi kahdeksan viikon dieetin aikana. Enkä pitänyt herkuttelua kuluneen viikon itseisarvona - tärkeintä on ollut kuunnella mitä keho kaipaa. Ja tällä viikolla se kaipasi terveellisen ruoan lisäksi muun muassa näitä:

Suklaavohveleita!

Mansikkamojito, mozzarellatikkuja ja mausteista dippiä!

Belgialaista olutta!

En laskisi herkuksi, koska kyseessä ruoka-annos. Hard Rock Cafen kolmen juuston hampurilainen, ranskalaisia ja dippiä.

Karkkia! (ja miehen suolapähkinät)

Alkoholijuomia tuli juotua useampikin perjantaina, jolloin siis räpsäisin tuon aurinkoisen olutkuvan. Terassilla, sisätiloissa ja puistossa hyvässä seurassa meni olusen lisäksi kaksi muuta mietoa juomaa, lasillinen valkoviiniä, kaksi viskipaukkua (SUURI VIRHE!) ja yksi shotti. Plus yksi erittäin herkullinen drinkki Hard Rock Cafessa heti iltapäivällä. :P Poikkeuksellista, että noinkin paljon tuli otettua, mutta kerrankos sitä... Ja todellakin vain kerran hyyyyyyyy-vin pitkään aikaan, sillä lauantaiolo oli aika armoton. Ja jälleen kerran täytyi todeta, että nuo vahvemmat alkoholijuomat ei oo mun juttu. Hauskaa voi pitää ilman viinaakin, ja ensi kerralla oon taas viisaampi. :)

Kuten siis kerroin jo, mistään syömisestä ei oo tullut huonoa omaatuntoa. Mulla on se varmuus, etten liho tai löysty, jos vain pidän jonkinlaisen itsekurin ja harrastan liikuntaa. Tällä viikolla tosin se liikunnan harrastaminen korvautui aika tehokkaasti raskailla työpäivillä. Kummasti ei tee mieli lähteä työpäivän jälkeen salille, kun on 6-7 tunnin ajan nostellut 2-20 kilon postisäkkejä ja -laatikoita sekä työnnellyt vielä painavempia rullakoita ympäriinsä... :'D Ja muuta mukavaa, sellaisia oli ne työpäivät. :)

Laitetaan nyt kuitenkin ne viikon 24 liikunnat:

- ma: -
- ti: sali (olkapäät, ojentajat, vatsa) 44 min.
- ke: -
- to: -
- pe: -
- la: -
- su: kävely 27 min.

= 1 h 21 min.

Tihkusadekävelyselfie.

Jep, toinen "hiukan" kevyempi viikko tähän kohtaan. Puhtia ei ollut ja kuuntelin kehoani. Ensi viikolla jaksaakin taas! :) Perjantaina hilpaistaan miekkosen kanssa reissuun, mutta sitä ennen kaavailin käyväni kolme kertaa salilla. Tai ainakin kaksi, sen vannon. :) Mulla alkaa jo keskiviikkona viikon miniloma töistä, joten aikaa pitäisi olla.

Nyt tää palaisi sunnuntain hirviöleffan pariin, palaillaan! :)

- Jenni

2 kommenttia:

  1. Tsemiä! Hehe, täällä on kanssa herkuteltu niin juomilla kuin ruuillakin :) Taitaa tuo aurinko ja kesä vaikuttaa fiilikseen aikalailla ;) Ja täällä sentäs pitäs vielä oikeesti laihtuakkin eikä vain ylläpitää painoa! :D Mutta herkkuenergialla jaksaa sitten painaa lenkillä ja syödä sitä fiksumpaakin ruokaa väliin :) Pääasia ettei kerää mitään motivaatiota huonontavaa morkkista siitä että ottaa välillä rennommin :) Kerranhan täällä vaan ollaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä sullekin! :) Eiköhän sulla rupea toi homma luistamaan myös, ainakin kirjoituksiesi perusteella ihan uudenlainen draivi päällä. :) Joo, tykkään tosta herkkuenergia-ajatuksesta - sillä energialla tänäänkin painelen salille. ;D

      Poista